Pernah tak merasai kesedapan pekasam daging? Jika belum bolehlah cuba. Harganya RM10 sahaja. Berat bersih 150 gram. Anda boleh hubungi atau whasapp Nadia 017- 424 9043 untuk mendapatkannya. Pasti tidak akan menyesal dan mahukannya lagi. Belum cuba belum tahu. Produk bumiputera dan dijamin halal...
Cara Memasak Pekasam Daging Hakak Maneh :
1. Potong daging (tidak perlu dibasuh).
2. Masukkan daging ke dalam minyak panas dan goreng hingga masak.
3. Masukkan bawang dan cili padi yang telah dipotong.
4. Apabila bawang kekuningan bolehlah diangkat dan siap untuk dihidangkan.
1. Boleh disimpan dalam suhu bilik dan tahan 2 minggu.
2. Disimpan dalam peti ais tahan selama 2 bulan ke atas.
3. Di dalam sejuk beku pula tahan sehingga 4 bulan ke atas.
Inilah dia pekasam yang telah digoreng bersama bawang dan cili padi. Pasti lebih berselera makan bersama nasi panas. Pelbagai jenis masakan lagi boleh dibuat contohnya nasi goreng, masak lemak dan banyak lagi. Jangan lupa hubungi Nadia 017-424 9043 untuk mendapatkannya.
nampak sedap nih! 🤤
BalasPadamKena cuba :)
PadamTak pandai sangat makan pekasam daging nie.. Suka pekasam ikan je..
BalasPadam