Bila tengok kuih denderam @ kuih telinga hindu @ kuih cucuq peneram di kedai makan terus rasa terliur. Kalau beli satu nak dua, beli dua nak tiga, beli tiga rasa nak sepuluh... Alamak, memang tak puas makan la macam nie. Baik buat sendiri di rumah boleh makan banyak sampai puas.
Maka terjadilah kuih ini yang sedap sangat.. Bila makan panas-panas ranggup di luar dan lembut di dalam. Bila sejuk dan bagi masuk angin kuih ini akan jadi lembut. Tetap sedap.. Tak perlu perap lama sangat, bila tepung sudah sejuk, uli, tekan dan goreng. Bayangkan pukul dua bancuh, pukul empat sudah start goreng...
Resipi kuih daripada nenek tersayang. Nak tengok resipinya klik
di sini. Hasilnya tak pernah mengecewakan. Sedap sangat, almaklum resipi daripada orang yang berpengalaman....
Tiada ulasan:
Catat Ulasan