Tapi kali ini alhamdulllah menjadi dengan sedapnya. Lembut dan rasanya secukup rasa. Rasa manis yang diperlukan. Puas sangat makan bila dapat buat sendiri.
Mula-mula buat guna tangan sahaja iaitu buat bulat dan tekan bagi leper. Sapu tangan dengan minyak masak agar tangan tidak melekat dengan doh.
Kemudian teringat rakan tempat kerja kata terap dengan bekas atau acuan bulat lebih cepat dan mudah. Apalagi terus cari peralatan yang diperlukan.
Inilah hasilnya, semestinya lebih mudah dan mempunyai saiz yang sama besar.
Tinggal sikit sahaja lagi. Kalau guna tangan untuk buat bentuk memang penat dan lambat.
Gunakan gelas untuk menerap doh. Gelas sahaja yang ada dan terlintas di hati.
Buat banyak, goreng garing hanya sepinggan. Selebihnya digoreng sebentar dan simpan dalam peti untuk proses sejukbeku. Bila lapar nanti, boleh goreng.