Assalamualaikum semua. Santapan pagi Sabtu, cucur jagung dengan kucai. Kucai sudah lama potong, simpan dalam peti ais. Hasil tanaman dalam pasu.
Guna tepung kek campur dengan tepung gandum. Letak udang sikit. Perancangan awal nak guna cili mesin tetapi habis pula stok dalam peti. Jadi cuma letak cili kering yang dipotong kecil-kecil.
Buat cucur pun guna bahan yang ada di rumah sahaja. Untuk makan sendiri. Kalau nak sedap kena cari di kedai lah...
Cantknya kejadian bentuknya... elok bulat2 nya
BalasPadamGuna tepung kek
Padamsedap
BalasPadamBiasa jer
Padamcucur atau sini sebut bakwan, saya sukaaaaaa. mau cucur jagung, udang, sayur, semua sukalah :D.. memang sedap untuk cemilan kan , teman kopi
BalasPadamOwh..bakwan..belajar benda baru
PadamComel bulat2 cucurnya tu.
BalasPadamGuna tepung kek jer
Padam