Memaparkan catatan dengan label Jana Pendapatan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Jana Pendapatan. Papar semua catatan

Sabtu, 23 Mei 2015

Berbaloi-baloi Beriklan dengan PopAds

Assalamualaikum....

Kelmarin baru sahaja withdraw pendapatan yang diperoleh dari PopAds ke akaun Paypal. Alhamdulillah, walaupun tak banyak mana bagi sesetengah orang tapi syukur sangat bagi saya. Saya seorang yang kurang sabar, asalkan boleh cash out apa lagi terus klik jer. Itupun dah cukup banyak sepatutnya 5 USD sudah boleh di cash out.

Emel dari PopAds

Pendapatan PopAds boleh tahan juga. Sikit-sikit lama-lama jadi banyak. Walaupun trafik blog aku tak seberapa tapi ada juga pendapatan yang diperolehi. Alhamdulillah... Anda tak mahu cuba ke? Kalau nak join boleh tekan banner di bawah :)

PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork

Kalau anda rasa macam tak pandai untuk daftar, boleh klik di sini. Ada penerangan sedikit. Selamat Mencuba :)

Rabu, 25 Februari 2015

Akaun 8Share Menjadi Zero Sebelum Sempat di Cash Out!!

Assalamualaikum...

Hari ini agak malang bagi diri ini. First, bila tengok akaun Nuffnang menjadi Non-Glitterati. Kedua pula ialah apabila akaun 8Share menjadi RM0.00...

8Share

Kenapa jadi begitu? Mudah sahaja jawapannya kerana saya tidak aktif selama 3 bulan di mana saya tidak login ke akaun tersebut. Patah hati ini. Dalam akaun tersebut ada lebih RM20. Penat share sana share sini. Sedih sangat.

Ini semua berpunca kecuaian sendiri. Pihak 8Share sudah emelkan reminder dan lama juga saya tidak membuka emel. Kalau buka pun sekejap sahaja sekadar untuk mengaktifkan. Mungkin tiada rezeki di situ...

Bagi anda yang ingin mendaftar dengan 8Share bolehlah klik di sini. Mungkin saya akan merajuk sebentar :)

Jumaat, 14 November 2014

Jana Pendapatan dengan PopAds

Duit mekah

Assalamualaikum...

Entri kali ini saya ingin menerangkan cara menjana pendapatan dengan PopAds iaitu kepada mereka yang mempunyai blog atau website. Boleh dikatakan lumayan juga pendapatannya. Selain meletakkan iklan Nuffnang diblog, kita boleh letakkan iklan PopAds.

Iklan PopAds ini dibayar dalam USD. Apabila cukup 5 USD kita boleh claim wang tersebut dan masukkan ke dalam akaun PayPal. Jika nak bagi banyak lagi pun tak mengapa. Memang lumayan dan tak rugi untuk mencuba. Pasti anda tidak akan menyesal. 

Apa yang penting anda mempunyai akaun PayPal. Jika tidak ada lagi pun tak mengapa, join dahulu dan barulah membuka akaun PayPal. Kepada anda yang ingin mendaftar klik di PopAds atau boleh klik banner di bawah.


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork


Seterusnya, isikan butiran yang dikehendaki. Periksa email anda. Klik pada pautan pengesahan yang disediakan. Dan kemudian log masuk ke akaun PopAds yang telah tersedia

Untuk memasukkan iklan PopAds ke dalam blog, anda terlebih dahulu perlu daftarkan blog anda. Lihat pada Publisher's Panel. Klik pada New Website. Isikan maklumat selengkapnya di dalam Bahasa Inggeris. Apabila sudah selesai, anda boleh mendapatkan kod HTML untuk diletakkan pada blog anda.

Setelah anda letakkan blog anda, anda perlu dapatkan dahulu pengesahan daripada pihak PopAds. Mereka perlu review blog tersebut. Hanya setelah blog anda disahkan sahaja, barulah dibenarkan diletakkan iklan PopAds ini. Satu ringkasan blog dan bentuk iklan akan disediakan oleh PopAds.

Daftarlah sekarang dan pasti menjana pendapatan yang lumayan. Alhamdulillah, walaupun trafik blog saya tidak tinggi tetapi dalam masa 69 hari, saya berjaya menjana 8.81 USD. Walaupun tak banyak, sekurang-kurangnya ada dan mencuba. Anda pun boleh juga malah mendapat lebih lagi :)

Khamis, 9 Oktober 2014

Buat Duit Secara Percuma Melalui Facebook, Twitter atau Blog

Adakah anda mempunyai facebook, twitter mahupun blog? Ingin menjana pendapatan dengan percuma dan mudah? Apa kata jika anda sertai 8Share.

Mesti kebanyakan semua sudah tahu apa itu 8Share. Ramai juga yang telah menyertai dan berjaya memperoleh pendapatan sampingan daripadanya. 

8Share apa yang saya tahu ialah menawarkan pelbagai iklan yang lebih dikenali sebagai Special. Setiap iklan yang kita kongsi di facebook, twitter atau blog di klik oleh pengguna lain, kita akan mendapat RM0.20 setiap klik.

Cara untuk mendaftarnya pula ialah pertama sekali pergi ke 8Share atau boleh klik di sini. Selepas pergi ke laman web tersebut, klik pada Create an account. Isi segala maklumat yang diperlukan.

8Share

Setelah selesai klik Create my account. Seterusnya, isi maklumat yang selanjutnya dan klik update account. Sehinggalah anda sampai ke sini.

8Share

Pilih iklan yang ingin dikongsi dan klik View this special. Ikut 3 langkah yang diberikan dan bolehlah kongsikan link di facebook, twitter, blog dan sebagainya. Semakin ramai yang klik iklan tersebut semakin tinggi pendapatan anda. Tetapi ianya mempunyai had atau tempoh masa tertentu.

Jadi, jika anda mempunyai ramai rakan di facebook dan twitter, kebarangkalian untuk mendapat jumlah klik yang banyak adalah tinggi. Cubalah bagi anda yang belum menyertainya lagi. Ianya adalah percuma.

Selasa, 17 September 2013

Jana Pendapatan Online Melalui ChurpChurp dan 8Share


Assalam... Kepada anda yang mempunyai akaun facebook, twitter atau blog sekalipaun, anda boleh menambah pendapatan melalui online.

Kaedahnya terlalu mudah dan cepat. Klik di laman web ini ChurpChurp. Daftar dan sharekan iklan di facebook atau twitter anda. Sudah ramai yang berjaya memperoleh pendapatan daripadanya.

Selain dari ChurpChurp, ada satu lagi laman web yang dapat memberi pendapatan online kepada kita. Laman web yang saya maksudkan itu ialah 8share. 

8Share ini sama juga seperti ChurpChurp. Anda boleh mencuba kedua-duanya sekali dan memperoleh pendapatan darinya. Tidak salah untuk mencuba kerana anda tidak akan rugi apa-apa pun. Sambil online dapat juga menambah pendapatan.

8Share ini anda perlu sign up dan isi apa yang diperlukan. Jadi, anda boleh klik di 8Share untuk sign up.

Selamat Mencuba dan Selamat Berjaya... :)

Jadi, marilah join ChurpChurp dan 8Share sekarang !!!