Sabtu, 23 Julai 2016

Jamuan Raya CLS 2016

Jamuan raya di CLS Furniture Sdn. Bhd.
18 Julai 2016 (Isnin)
Jam 12.30 tengahari

Jom tengok makanan apa yang ada...

Sumbangan Kalai
Biskut raya pun ada....

Laksa, nasi goreng dan banyak lagi...



Kak Ju bawa laksa, nasi goreng dan buah rambutan
Siti Hajar bawa ketupat pulut bersama rendang dan bihun goreng.
Adila bawa nasi impit dan kuah kacang.

Aku dan adik ?
3 jenis kek iaitu kek coklat, kek pandan koko, kek mentega ceri.
Agar-agar milo dan agar-agar rose.
Roti canai, roti telur...
Nasi impit dan kuah kacang ayam....
Buah oren....








Terima kasih kepada mereka yang sudi hadir ke majlis ini.. 
Tahun depan jika ada rezeki boleh buat lagi :)

Jumaat, 8 Julai 2016

Kisah Penjual Biskut Raya

Assalamualaikum...

Pada bulan Ramadhan yang lalu, aku telah menempah kuih kapit pada member lama sekolah menengah melalui whatsapp. Kuih kapit tersebut aku nak minta ambil awal sedikit tetapi dia tak boleh. Jadi penjual kuih tersebut mengatakan 2 hb Julai, dia dapat memberikannya. Aku pun kata okey. Cuba tengok perbualan di bawah. Aku menerangkan lagi bahawa aku nak awal kerana kawan aku yang nak kuih tersebut awal.



Mesej tersebut jelas menunjukkan bahawa jika penjual tersebut tidak dapat memberi kuih pada 2 hb Julai dengan automatik, kuih yang ditempah akan cancel. 

Tetapi, apa yang menyedihkan penjual kuih tersebut telah salah faham dengan mengatakan bahawa kuih tersebut telah cancel dari awal. Mesej di bawah adalah pada 27 Jun...


Siapa yang salah sebenarnya? Terang-terang dia mengatakan aku cancel kuih lebih awal. Padahal aku okey jer pada 2 hb Julai. Untuk pengetahuan, semua kuih yang ditempah oleh orang lain juga mampu diserahkan pada 2 hb Julai kerana kawan aku pun dapat kuih pada 2 Julai.

Apa yang lebih menyedihkan ialah penjual kuih ini bercerita pada group whatsapp kelas aku mengatakan ada orang cancel kuih tapi bila nak dekat tarikh boleh tanya pula pasal kuih. Kawan-kawan kat group whassapp pun apa lagi kata 'jangan duk layan orang lagu tu'....


Penjual tersebut terus diam dan tidak mesej langsung pada aku tetapi dia sibuk bercerita di group whatsapp.. Aku telah screen perbualan ini yang tidak pernah aku delete serta menghantar padanya...dan dia terus berdiam diri. Di group whasapp bukan main bercerita...  Sekian...

Khamis, 7 Julai 2016

Ramen Oh Ramen... Pedas Giler...



First time makan ramen.. Pedas sungguh... Sehingga nak hilangkan kepedasan dan kehangatannya terpaksa makan timun dan sengkuang. Sebelum makan timun, sapu dahulu timun pada bibir agar panas di bibir berkurangan. Itulah penangan HOT Chicken Flavor Ramen.

Kepada mereka yang suka makan makanan pedas, sahutlah cabaran ini. Semasa makan tak terasa hangat, bila habis makan barulah rasa berasap mulut terutama di bibir... Jadi, untuk elakkan panas bibir, ketika makan jangan bagi terkena bibir... Itulah pesanan hamba..haha...

Harga ramen tersebut RM7.00... Jika ingin mencuba, carilah sendiri.. Assalamualaikum... Jangan marah :)